فهرست مطالب

پژوهشنامه بیمه - سال سی و هشتم شماره 1 (زمستان 1401)

پژوهشنامه بیمه
سال سی و هشتم شماره 1 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • پرویز رستم زاده*، زینب یادگار صفحات 1-14
    پیشینه و اهداف

    بازار سهام یک کشور را می توان به مثابه یک شبکه دانست که از بخش های مختلف تشکیل شده است و این بخش ها با هم ارتباط متقابل دارند. امروزه پژوهشگران زیادی تلاش می کنند تا با تمرکز روی جنبه های مختلف بازار سهام، انواع متفاوتی از شبکه ها را بسازند و ارتباطات میان بخش های مختلف بازار سهام را بررسی کنند. یکی از صنایع مهم بازار سهام، صنعت بیمه است که با به وجود آوردن امنیت و کاهش ریسک های مختلف، تاثیر مهمی در افزایش میزان تولید صنایع و سودآوری آنها دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی جایگاه صنعت بیمه در بازار سهام ایران و ارتباط آن با سایر صنایع بازار سهام است. 

    روش شناسی

    در پژوهش حاضر به منظور بررسی جایگاه صنعت بیمه در بازار سهام، رویکردی نو ارایه می شود. به همین منظور، نخست یک شبکه از 36 صنعت منتخب اقتصاد ایران مطابق با صنایع فعال در بازار سهام تشکیل و وزن یال هایی که آنها را به هم متصل می کند، مطابق با جدول 36 بخشی داده ستانده اقتصاد ایران مربوط به سال 1395 که در سال 1399 منتشر شده است، تعیین می شود. در مرحله بعد، یک شبکه همبستگی میان شاخص بازار سهام این 36 صنعت مطابق با 243 روز معاملاتی در سال 1399 تشکیل و با استفاده از معیارهای مرکزیت جایگاه صنعت بیمه تعیین می گردد.

    یافته ها: 

    مطابق با نتایج به دست آمده از شبکه نخست، صنعت بیمه رتبه اول تا سوم هیچ یک از معیارهای مرکزیت را به دست نیاورده و صنعت مخابرات بیشترین تاثیرگذاری را بر صنعت بیمه و صنعت حمل و نقل بیشترین تاثیرپذیری را از صنعت بیمه داشته است. مطابق با نتایج به دست آمده از شبکه دوم، شاخص بازار سهام صنعت بیمه به لحاظ درجه، نزدیکی و بردار ویژه رتبه اول را کسب کرده و بیشترین میزان همبستگی را با شاخص بازار سهام صنعت دارویی داشته است.

    نتیجه گیری:

     صنعت بیمه در شبکه نخست، یک گره کلیدی به حساب نمی آید که دلیل آن سهم بسیار اندک ارزش افزوده این صنعت از تولید ناخالص داخلی کشور است. صنعت مخابرات بیشترین تاثیرگذاری را بر صنعت بیمه دارد که دلیل آن، ایجاد زیرساخت های انتقال اطلاعات برای صنعت بیمه است. صنعت حمل و نقل بیشترین میزان تاثیرپذیری را از صنعت بیمه دارد که دلیل آن، استفاده گسترده این بخش از پوشش های متنوع بیمه است. در شبکه دوم، شاخص بازار سهام صنعت بیمه یک گره کلیدی به شمار می آید و بیشترین میزان همبستگی را با شاخص بازار سهام صنعت دارویی دارد که نشان می دهد در بازه زمانی تحقیق رفتار شاخص بازار سهام این دو گروه شباهت زیادی با یکدیگر داشته است. نتایج این پژوهش هم برای سیاست گذاران و هم سهامداران صنعت بیمه مفید است. مهم ترین کاربرد نتایج این پژوهش این است که سیاست گذاران ‏توجه بیشتری به سیاست گذاری های دستوری در قبال یک صنعت خاص و کلیدی پیدا ‏می کنند، زیرا می دانند تصمیمات غلط در یک بخش پیامدش برای همه بخش ها است و ‏مسیولان ناظر به محض مشاهده بحران در یک بخش کلیدی، به منظور جلوگیری از شیوع ‏بحران در میان سایر صنایع بازار بورس تصمیمات مناسب اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: بازار سهام، جدول داده ستانده، شبکه های پیچیده، صنعت بیمه
  • علیرضا امین پور*، محمد ربیعی صفحات 15-26
    پیشینه و اهداف

    در سال های اخیر صنعت بیمه رشدی چشمگیر داشته است و شرکت های مختلف با خدمات گوناگون پا به عرصه گذاشته اند. بازاریابی موفق یکی از اهداف اصلی شرکت های بیمه است؛ پیداکردن افرادی که احتمال می‏رود از خدمات بیمه استفاده کنند، بسیار مهم است و منجر به مدیریت هرچه بهتر سرمایه و هزینه ها می شود. هدف اصلی این پژوهش، دسته‏بندی نظرات خریداران بیمه زندگی یک شرکت بیمه ای بر اساس الگوریتم‏های متن کاوی است تا بتوان از این دسته بندی به عنوان مبنایی برای پیش بینی مشتریان احتمالی آتی استفاده کنیم. با پیش بینی این دسته از مشتریان می توانیم استراتژی بازاریابی مناسبی برای فروش خدمات خود اتخاذ کنیم.

    روش شناسی:

     در این پژوهش به بررسی یک مجموعه داده متنی شامل نظرات خریداران بیمه زندگی پرداخته ایم، چرا که با وجود رشد روز افزون حجم این دسته از داده ها، وجود ابزارهایی جهت سازماندهی، بازیابی و کشف دانش مفید از آنها ضروری است. در همین راستا، تاکنون تحقیقات گسترده ای روی تکنیک های پردازش متن صورت گرفته است. این تکنیک ها، با استفاده از شناسایی و کشف الگوها، به دنبال استخراج اطلاعات مفید از داده های متنی بدون ساختار هستند. در این مقاله نظرات خریداران بیمه زندگی ، به صورت یک مساله مستقل مورد بررسی قرار گرفته است. هدف اصلی، دسته بندی این نظرات بر اساس الگوریتم های متن کاوی به دو دسته مثبت و منفی است. برای رسیدن به این هدف، برای اولین بار در صنعت بیمه از چهار الگوریتم مختلف یادگیری ماشین برای متن کاوی نظرات بیمه گذاران استفاده شده است.

    یافته ها:

     با توجه به نتایج حاصله از تکنیک های به کار رفته در این پژوهش می توان گفت که الگوریتم ماشین بردار پشتیبان با میزان 73 درصد، بیشترین میزان معیار دقت پیش بینی را در بین سایر الگوریتم های مورد استفاده در این پژوهش داشته است. در ضمن اکثریت بیمه گذاران نیز نظر مثبتی در ارتباط با خدمات دریافتی داشته اند و این بدان معناست که اکثر مشتریان استفاده کننده از خدمات، از شرکت راضی هستند.

    نتیجه گیری:

     اکثریت بیمه گذاران مایلند در آینده نیز این خدمت بیمه ای را در سبد خرید خود داشته باشند. لذا مسیولین شرکت می توانند، مشتریان احتمالی خود را از میان این افراد پیدا و برای فروش خدمات خود بر روی آنها سرمایه گذاری کنند. با این استراتژی بازاریابی، مدیران می توانند هزینه های شرکت را کاهش داده و با صرفه جویی در هزینه از این راه، قیمت خدمات خود را کاهش دهند. همه ما می دانیم که هدف هر شرکتی تعیین قیمت برای به حداکثررساندن سود است که به آن قیمت بهینه نیز گفته می شود. تعیین قیمت بهینه به درک هزینه ها، کشش قیمت، ترجیحات مصرف کننده و اقدامات استراتژیک بازاریابی ما بستگی دارد. با این نتایج می توانیم استراتژی بازاریابی مناسب خود را انتخاب کنیم. زیرا تعیین یک قیمت حق بیمه بهینه یک مزیت رقابتی برای شرکت ها ایجاد می کند. مانند هر صنعت دیگری، قیمت تابع قانون عرضه و تقاضا است. از آنجایی که دریافت بهترین قیمت جزو اولویت های اصلی مشتریان بیمه است، حتی درصد کمی تغییر در قیمت حق بیمه باعث می شود بسیاری از مشتریان بیمه گران خود را تغییر دهند. بنابراین، قیمت گذاری بهینه در بخش بیمه، حداکثر سود را ممکن می سازد.

    کلیدواژگان: بیمه زندگی، پردازش متن، داده متنی، کشف دانش، یادگیری ماشین
  • شیرزاد حیدری شهباز، محسن محبی*، غلامعلی سیفی زیناب صفحات 27-36
    پیشینه و اهداف

    این مطالعه با هدف نقد رای وحدت رویه شماره 806 14/11/1399 هییت عمومی دیوان عالی کشور انجام شده است که بر اساس تفسیری نادرست از قانون و برخلاف مبنای قانون بیمه اجباری (تعاون اجتماعی)، بدون توجه به عدم تاثیر تقصیر و مسیولیت مدنی مسبب حادثه، راننده فاقد گواهینامه را از دریافت خسارات از محل منابع جمعی محروم کرده است.

    روش شناسی:

     این مقاله که به روش تحلیلی-توصیفی تنظیم شده است و در پی پاسخ به این سوال اصلی است که آیا رای وحدت رویه دیوان عالی کشور با مبنای قانون بیمه اجباری 1395 سازگاری دارد یا خیر؟.

    یافته ها:

     در آثار و نوشته های حقوقی، در مورد مبنای مسیولیت بیمه گر در قانون بیمه اجباری 1395، دو نظریه با آثار متفاوت وجود دارد؛ نخست، نظریه ای که مبنای مسیولیت بیمه گر را بر اساس قرارداد بیمه و مسیولیت تبعی او تفسیر می کند؛ دوم، نظریه ای که مبنای مسیولیت بیمه گر را مبتنی بر جمعی شدن جبران خسارات و «تعاون اجتماعی» می داند.

    نتیجه گیری:

     رای وحدت رویه شماره 806 هییت عمومی دیوان عالی کشور با استناد به مبنای قراردادی مسیولیت بیمه گر و بر اساس استثناء تلقی شدن مسیولیت قراردادی بیمه گر در مقابل راننده فاقد گواهینامه صادر شده است؛ درحالی که قانون بیمه اجباری بر مبنای قراردادی مسیولیت استوار نیست و بر مبنای «تعاون اجتماعی» و جبران جمعی خسارات استوار شده است و محرومیت های استثنایی مقرر در ماده 15 قانون بیمه اجباری 1395 نیز استثنای مسیولیت قراردادی نیست و راننده فاقد گواهینامه شامل محرومیت های استثنایی مقرر در قانون نمی شود. استناد به تهاتر خسارات قانونی قابل جبران راننده فاقد گواهینامه با مبالغ قابل بازیافت که از باب بازدارندگی و به عنوان خسارت تنبیهی در قانون مقرر شده، محمل قانونی ندارد، زیرا حق راننده و زیان دیده در دریافت خسارات مقدم بر تکلیف مسبب حادثه در بازیافت آن می باشد و از این حیث نیز شرایط تهاتر قهری از حیث وحدت زمان و مکان و اشخاص داین و مدیون فراهم نیست. برمبنای نظریه تعاون اجتماعی، رای وحدت شماره 806 هییت عمومی دیوان عالی کشور خلاف قانون است و لازم است بر مبنای ماده 473 قانون آیین دادرسی کیفری مورد بازنگری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بازیافت خسارت، جبران خسارت، رانندگی بدون گواهینامه، مسئولیت مدنی، نظریه تعاون اجتماعی
  • اسماعیل صفرزاده*، سحر سالاریه صفحات 37-50
    پیشینه و اهداف

    صنعت بیمه در هر کشوری از جمله مهمترین نهادهای مالی فعال در بازارهای مالی، به ویژه بازار سرمایه است که علاوه بر تامین امنیت فعالیت های اقتصادی، می تواند از طریق ارایه خدمات بیمه ای، نقش بسیار اساسی و تعیین کننده ای در تحرک و پویایی بازارهای مالی و تامین وجوه قابل سرمایه گذاری در فعالیت های اقتصادی داشته باشد. این صنعت از یک سو با هموار کردن راه سرمایه گذاری، کاهش ریسک در سرمایه گذاری و شرکت در سرمایه گذاری از محل ذخیره های فنی، باعث افزایش بهره وری در دیگر بخش های اقتصادی می شود و از سوی دیگر، رشد و توسعه دیگر بخش های اقتصادی نیز موجبات تقویت و توسعه صنعت بیمه را فراهم می سازد. بررسی پیشینه پژوهش نشان می دهد که اکثر پژوهش های انجام یافته در این زمینه به بررسی نقش صنعت بیمه در بازار سرمایه و اقتصاد کلان کشور و همچنین نقش ضریب نفوذ بیمه در اقتصاد و یا سرمایه گذاری پرداخته اند و تاکنون پژوهش جامعی در رابطه با تاثیر این صنعت بر سرمایه گذاری صورت نگرفته است. بنابراین، پژوهش حاضر سعی دارد که با پر کردن این خلا، نقش و اثر این صنعت را در سرمایه گذاری نمایان سازد. بر این اساس، هدف این پژوهش بررسی تاثیر صنعت بیمه بر سرمایه گذاری در اقتصاد ایران در دوره زمانی 99-1357 است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از لحاظ روش شناسی توصیفی، تحلیلی و همبستگی و به لحاظ ماهیت از نوع پژوهش های کاربردی است. به جهت بررسی تاثیر صنعت بیمه بر سرمایه گذاری در اقتصاد ایران به روش اسنادی و با مراجعه به ادبیات موضوع و پژوهش های انجام یافته در این زمینه مدل تجربی تصریح شده و با به کارگیری اطلاعات آماری جمع آوری شده برای متغیرهای پژوهش برای دوره زمانی 99-1357 از پایگاه های اطلاعاتی کشور (مرکز آمار، بانک مرکزی و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران) به قیمت ثابت سال 1390، مدل تصریح شده با استفاده از روش مدل های خودتوضیح با وقفه های توزیعی و با به کارگیری نرم افزار اقتصادسنجی ایویوز 12، برآورد و مورد آزمون قرار گرفته است. به منظور بررسی پویایی های کوتاه مدت مدل برآورد شده هم از الگوی تصحیح خطا استفاده شده است.

    یافته ها: 

    نتایج نشان می دهد که وقفه اول متغیر سرمایه گذاری، تاثیر مثبت و معنی داری بر میزان سرمایه گذاری دارد. همچنین سهم شرکت های بیمه از سرمایه بازار مالی، بر میزان سرمایه گذاری تاثیری مثبت و معنی دار دارد. تاثیر نرخ بهره بر سرمایه گذاری منفی است، ولی از لحاظ آماری معنی دار نیست. نرخ ارز تاثیر مثبت و معنی داری بر میزان سرمایه گذاری داشته است؛ اما تاثیر وقفه های این متغیر بر سرمایه گذاری منفی است. تاثیر تورم و تولید ناخالص داخلی بر میزان سرمایه گذاری منطبق بر انتظارات نظری است، ولی از لحاظ آماری معنی دار نیستند. هچنین نتایج نشان داد که ضریب الگوی تصحیح خطا از لحاظ آماری معنی دار است و با توجه به علامت و اندازه ضریب سرعت تعدیل به سمت رابطه بلندمدت بالاست؛ به طوری که در صورت خروج مدل تصریح و برآورد شده از رابطه تعادلی بلند مدت خود، با گذشت حدود یک دوره دوباره به تعادل باز خواهد گشت.

    نتیجه گیری:

     با توجه به تاثیر مثبت صنعت بیمه بر ظرفیت سرمایه گذاری کشور که از دو طریق ورود مستقیم به فعالیت های تامین مالی و سرمایه گذاری و کارکرد غیر مستقیم از طریق ایجاد فضای اطمینان و تسهیل فعالیت های سرمایه گذاری صورت می گیرد، نهاد ناظر و سایر فعالان صنعت بیمه لازم است به جهت ارتقای نقش این صنعت در قامت سرمایه گذار و تامین کننده مالی، در راستای افزایش سهم بیمه های زندگی از سبد بیمه ای صنعت اهتمام ورزند تا از این طریق منابع بلند مدت بیشتری در اختیار صنعت باشد. همچنین در راستای ارتقای نقش بیمه گری صنعت به جهت ایجاد فضای اطمینان و تسهیل فعالیت های سرمایه گذاری، نهاد ناظر و تمام فعالان صنعت به راه اندازی و ارتقای رشته های بیمه ای مانند بیمه اعتبار تجاری، بیمه اعتبار اوراق مشارکت، بیمه اعتبار وام نقدی، بیمه اعتبار عمر مانده بدهکار، بیمه اعتبار بیماری و حوادث، بیمه اعتبار اسناد حساب دریافتی، بیمه اعتبار بیکاری اجباری، بیمه اعتبار اموال، بیمه سهام و بیمه سپرده های بانکی اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: بازارهای مالی، سرمایه گذاری، صنعت بیمه، مدل تصحیح خطا، مدل خودتوضیح با وقفه های توزیعی
  • منیژه احمدی*، صمد بارانی صفحات 51-62
    پیشینه و اهداف

    کیفیت خدمات و جلب رضایت مراجعان و دریافت کنندگان خدمات، همواره یکی از چالش های مهم سازمان های خدمات محور است. در بخش بهداشت و درمان، رضایت شغلی به طور قوی با کیفیت و کارایی خدمات، رضایت بیماران و کاهش هزینه های پزشکی ارتباط دارد. منابع انسانی نقش محوری را در ارایه خدمات با کیفیت ایفا می کنند. یکی از عوامل موثر در رضایت شغلی، سبک رهبری است. مدیران می توانند با اتخاذ و به کارگیری سبک رهبری مناسب و اثربخش، میزان رضایت شغلی کارکنان خود را افزایش دهند. در این راستا، پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر رضایت شغلی کارکنان و نتایج آن بر رضایتمندی بیماران با نقش میانجی توانمندسازی ساختاری در سازمان بیمه سلامت ایران است. پس از مطالعه آن، به درستی با اهداف و ضرورت تحقیق آشنا شوند.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نظر هدف؛ کاربردی می باشد، از نظر روش و چگونگی گردآوری داده ها؛ توصیفی از نوع پیمایشی بوده و از نظر نحوه اجرا، از نوع همبستگی و ار نظر نوع داده تحقیق کمی است. جامعه آماری تحقیق؛ کلیه مدیران و کارشناسان سازمان بیمه سلامت ایران به تعداد213 نفر که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 132 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها به صورت میدانی و کتابخانه ای بوده است. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه می باشد. برای سنجش متغیر رهبری تحول آفرین از پرسش نامه بس و آولیو (2004)، برای سنجش رضایت شغلی از پرسش نامه هاکمن و اولدهام (1976)، برای سنجش توانمندسازی ساختاری از پرسش نامه اسچینگر و همکاران (2001) و برای سنجش رضایت بیماران از پرسش نامه بوماه و همکاران(2017) استفاده شده است. برای تعیین روایی از روش صوری و برای پایایی از آلفای کرونباخ (رهبری تحول آفرین0.90، رضایت شغلی0.93، توانمندسازی ساختاری 0.81، رضایت بیماران0.86) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به کمک نرم افزار آموس استفاده شد.

    یافته ها:

     یافته های تحقیق نشان داد رهبری تحول آفرین تاثیر مثبت و معناداری بر توانمندسازی ساختاری با ضریب 41/0 دارد. همچنین تاثیر مثبت و معنادار توانمندسازی ساختاری بر رضایت شغلی کارکنان با ضریب 53/0، تاثیر مثبت و معنادار توانمندسازی ساختاری بر رضایت بیماران با ضریب 38/0 و تاثیر مثبت و معنادار رضایت شغلی کارکنان بر رضایت بیماران با ضریب 46/0 تایید شد. همچنین اثر غیرمستقیم رهبری تحول آفرین بر رضایت شغلی کارکنان و رضایتمندی بیماران از طریق توانمندسازی ساختاری و اثر غیرمستقیم توانمندسازی ساختاری بر رضایت بیماران از طریق رضایت شغلی تایید شد.

    نتیجه گیری:

     به کارگیری سبک رهبری تحول آفرین از سوی مدیران بیمه سلامت ایران، در وهله نخست به بهبود توانمندسازی ساختاری منجر شده که متعاقبا باعث افزایش رضایت شغلی کارکنان و بیماران و سایر دریافت کنندگان خدمات از سازمان مذکور خواهد شد. سازمان های خدمات محور به منظور ارتقای سطح کیفیت خدمات و جلب رضایت مراجعان و دریافت کنندگان خدمات می توانند بر سبک رهبری تحول آفرین، توانمندسازی ساختاری و رضایت شغلی کارکنان تمرکز نمایند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی ساختاری، رضایت شغلی، رضایت بیماران، رهبری تحول آفرین
  • یعقوب احمدلو، علیرضا پورابراهیمی*، جعفر تنها، علی رجب زاده صفحات 63-78
    پیشینه و اهداف

    شناسایی ادعاهای مشکوک خسارت در بیمه کشاورزی با استفاده از روش های سنتی، با بهره گیری از کارشناسان در میان انبوه ادعاها بسیار دشوار و شاید غیرممکن باشد. در پژوهش حاضر، مدلی برای کشف ادعاهای مشکوک خسارت در بیمه کشاورزی با استفاده از تکنیک های داده کاوی ارایه شده است تا به صندوق بیمه کشاورزی در شناسایی این گونه ادعاها کمک نماید.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی پس رویدادی است. یکی از کاربردهای داده کاوی، تشخیص ناهنجاری است. در مطالعه حاضر، روشی برای تشخیص ناهنجاری ها در داده ها با استفاده از مدل های ترکیبی یادگیری ماشین ارایه شده است. برای اجرای این روش، از داده های واقعی خسارت پرداختی به بیمه گندم (آبی و دیم) به مدت یک سال در استان خوزستان استفاده شده است. با توجه به تفاوت در روند تعیین خسارت بیمه نامه های گندم آبی و دیم، تحلیل ناهنجاری آنها به تفکیک انجام شده و برای هر کدام تعداد ادعاهای مشکوک به صورت جداگانه به دست آمد.

    یافته ها:

     تجزیه و تحلیل نتایج، 5 نوع رفتار مشکوک را در ادعای خسارت نشان داد. نسبت ادعاهای مشکوک به کل (درصد ناهنجاری ها) با استفاده از هیستوگرام نمرات ناهنجاری و نظر کارشناسان صندوق بیمه حدود 1.5 درصد برآورد شد. موارد مشکوک و غیرعادی توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت و دقت نهایی مدل در تشخیص صحیح موارد مشکوک برای بیمه نامه گندم آبی و دیم به ترتیب 72 و 68 درصد به دست آمد.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج به دست آمده، می توان از مدل ارایه شده برای شناسایی ادعاهای مشکوک خسارت در بیمه نامه های گندم آبی و دیم استفاده نمود. از آنجا که بیشتر موارد غیرعادی ناشی از عدم ارایه مستندات کافی می باشد، علت این موضوع می تواند به دلیل ارایه بیمه نامه های صوری یا وجود تبانی بین بیمه گذار، نماینده بیمه گر یا ارزیاب باشد. بنابراین، بایستی در روند پرداخت خسارت دقت و بررسی بیشتری صورت گیرد. مطالعه حاضر بر روی محصول گندم انجام شده و قابل استفاده برای سایر محصولات زراعی می باشد.

    کلیدواژگان: بیمه کشاورزی، تشخیص موارد غیرنرمال، داده کاوی، یادگیری ترکیبی، یادگیری ماشینی بدون نظارت
|
  • Parviz Rostamzadeh *, Zeinab Yadegar Pages 1-14
    METHODS

    In this research, a new approach was used to examine the position of the insurance industry in the stock market. In this way, firstly, one of the 36 selected industry networks of the Iranian economy, according to the active industries in the stock market, and based on their weight, in accordance with the 36 input-output table of the Iranian economy (related to the year 2015 which was published in 2019) was determined. In the next step, the correlation network was determined between how the stock market index of these 36 industries corresponded to 243 trading days per year, using the centrality criteria of the insurance industry. 

    CONCLUSION

    The insurance industry is not considered a key node in the first network. The reason for that is the very small share of the added value of this industry in the country's gross domestic product. The results of the evaluations carried out of in this research show that telecommunications industry has the greatest impact on the insurance industry due to the creation of an information transmission infrastructure for insurance. The transportation industry's use of various insurance coverages makes the industry take the most influence from the insurance industry. In the second network, the stock market index of the insurance industry is considered as a key node and has the highest correlation with the stock market index of the pharmaceutical industry. This shows that in the period of research, the behavior of the stock market index of these two groups have shown a great similarity to each other. T The results of this research will be usable and useful for both policy makers and shareholders of the insurance industry, The most important application of the results of this research is that policymakers pay more attention to the consequences of mandated policies in a specific and key industry, and to be aware that wrong decisions in one sector can have many consequences for all economic sectors. Therefore, the officials in the regulatory departments, as soon as they see a crisis in a key economic sector, should immediately take appropriate decisions to prevent the spread of the crisis among other industries of the stock market.

    Keywords: Complex networks, Insurance Industry, Input-Output Table, Stock market
  • Alireza Aminpour *, Mohammad Rabiei Pages 15-26
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    In recent years, the insurance industry has grown significantly and different companies started working with various services in this field. Since successful marketing is one of the main goals of insurance companies, it is very important to find people who are likely to want to use life insurance services. This achievement can lead to better management of capital and costs. The main objective of this research is to classify the views of life insurance customers of an insurance company based on text mining algorithms, so that this classification can be used as a basis for predicting potential customers in the future. Anticipating this category of customers. In that case, we will be able to adopt a suitable marketing strategy to sell our services.

    METHODS

    In this research, we have analyzed a textual dataset, including life insurance customer’s opinions. Despite the growing volume of this type of data, there are applicable tools for organizing, retrieving and discovering useful knowledge from them. In this regard, this research has been carried out on text processing techniques. These techniques seek useful information from unstructured textual data using pattern recognition and discovery. In this article, the views of customers related to life insurance have been examined as an independent issue. The main goal is to categorize these comments into positive and negative categories based on text mining algorithms. To achieve this objective, for the first time in the insurance industry, four different machine algorithms are used in line with text mining of policyholders' points of view.

    FINDINGS

    According to the techniques used in this research and the obtained results, it can be said that the support vector machine algorithm has the highest prediction accuracy criterion with 73% compared to other algorithms used in this research. At the same time, most of the insurance policyholders have also expressed a positive opinion about the services received, and this means that most of the customers using the mentioned services were satisfied with the company.

    CONCLUSION

    The majority of insured would like to keep this insurance service in their shopping basket in the future. Therefore, company managers can find their potential customers from among these people and plan to sell their services to them. By adopting this type of marketing strategy, managers can reduce the costs of their company and reduce the price of their services by saving marketing costs. It is natural that one of the important goals of any company is to earn more profit, and this will not be possible unless it maintains its customers by offering optimal prices and increases them day by day. Achieving this depends on our cost understanding, price acceptance, consumer satisfaction and strategic marketing actions. By exploiting the results of this research, it is possible to achieve a suitable marketing strategy for determining the price of insurance services. Determining the optimal price of insurance premium is considered a competitive advantage for companies. The price in all industries is subject to the law of supply and demand. Since getting the best price is one of the top priorities of insurance customers, even a small percentage change in premium prices will cause many customers to switch insurers. Therefore, optimal pricing can be very effective in increasing insurance profits.

    Keywords: Knowledge discovery, Life Insurance, Machine Learning, Textual data, Text Mining
  • Shirzad Heidarishahbaz, Mohsen Mohebi *, Gholamali Seifi Zeinab Pages 27-36
    FINDINGS

    In legal works and writings, there are two theories with different effects on the basis of insurer liability in the Compulsory Insurance Law of 2016; The first is the theory that interprets the basis of the insurer's liability on the basis of the insurance contract and its subordinate liability;

    Keywords: Civil Liability, Compensation, Driving without a license, Recycling, Theory of social cooperation
  • Esmaeel Safarzadeh *, Sahar Salarieh Pages 37-50
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    The insurance industry in every country is one of the most important financial institutions active in the financial markets, especially the capital market. In addition to providing security for economic activities, the industry can play a very important key and decisive role in the mobility and dynamics of financial markets and the provision of investment funds by providing insurance services. Although this industry leads to an increase in productivity in other economic sectors by smoothing the ways of investment, reducing investment and participating in the investment of technical reserves, but the growth and development of other economic sectors also strengthens and develops the insurance industry. Assessment of the research background shows that most of the research conducted in this field has examined the role of the insurance industry in the country's macroeconomic economics or evaluating the insurance penetration rate in the economy, but comprehensive research on the impact of the insurance industry on economic investment not caried out so far. Therefore, the present study seeks to fill the role and effect of this industry by filling this vacuum. Therefore, the purpose of this study is to investigate the impact of the insurance industry on investment in the Iranian economy during the period of 1357-99.

    METHODS

    The present research is descriptive, analytical and correlational in terms of methodology and applied research in terms of nature. In order to investigate the impact of the insurance industry on investment in the Iranian economy by documentary method and by referring to the subject literature and research conducted in this field, an experimental model has been specified and by using statistical information collected for research variables for the period 1357-99 from databases (Statistics Center, Central Bank and Central Insurance of the Islamic Republic of Iran) At a constant price in 1390, The specified model has been estimated and tested using the method of Autoregressive Distributed Lags (ARDL) models and using econometric software Eviews 12. The error correction model (ECM) was used to investigate the short-term dynamics of the estimated model.

    CONCLUSION

    Due to the positive effect of the insurance industry on the country's investment capacity, which takes place through two ways of direct entry into financing and investment activities and indirect operation through the creation of certainty and facilitation of investment activities, the supervisory body and other insurance industry activists are required to improve the role of this industry as an investor and financier, Through increasing the share of life insurance in portfolio of the industry, in order to have more long-term resources at the disposal of the industry. Also, in order to promote the role of the insurance industry in order to create certainty environment and facilitate investment activities, the supervisory body and all the industry activists to launch and promote insurance fields such as commercial credit insurance, bond credit insurance, cash loan credit insurance, debtor's life credit insurance, sickness and accident credit insurance, accounts receivable credit insurance, involuntary unemployment credit insurance, property credit insurance, stock insurance, and bank deposit insurance.

    Keywords: ARDL, ECM, Financial Markets, Insurance Industry, Investment
  • Manijeh Ahmadi *, Samad Barani Pages 51-62
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Service quality and satisfaction of clients and service recipients has always been one of the most important challenges of service oriented organizations. In the healthcare sector, job satisfaction is strongly related to the quality and efficiency of services provided to customers and contacts, patient satisfaction and reduction of medical costs. Therefore, human resources play a central role in providing quality services. One of the effective factors in job satisfaction is leadership style. Managers can increase the level of job satisfaction of their employees by adopting and applying the appropriate and effective leadership style. In this regard, the current research seeks to investigate the impact of transformational leadership on employee job satisfaction and its results on patient satisfaction with the mediating role of structural empowerment in Iran's health insurance organization.

    METHODS

    This research in terms of purpose; It is an applied research, in terms of the method data collection; It is considered a descriptive research of survey type, and in terms of the method of execution, it is a correlation type and in terms of data type, it is a quantitative type of research. The statistical community of the current research consists of all the managers and experts of the Iran Health Insurance Organization in the number of 213 people, 132 of whom were selected by simple random sampling based on the Krejcie & Morgan table. Also, in the current research, the data collection method was conducted in the field and library, and questionnaires were used as a data collection tool. To measure the transformative leadership variable, using the Bass and Avolio (2004) questionnaire, to measure job satisfaction using the Hackman, & Oldham,(1976) questionnaire, to measure structural empowerment using the Schwinger (2001) questionnaire, and to measure patient satisfaction using the Boumah and colleagues (2017) has been used. Also, formal method was used to determine validity and Cronbach's alpha was used for reliability (transformational leadership 0.90, job satisfaction 0.93, structural empowerment 0.81, patient satisfaction 0.86). Finally, in order to analyze the data, structural equation modeling and path analysis were used with the help of Amos software.

    FINDINGS

    The results of this research showed that transformational leadership has a positive and significant consequence, on structural empowerment with a coefficient of 0.41. Also, the positive and significant effect of organization empowerment on the job satisfaction of employees was confirmed with a coefficient of 0.53, and the positive and significant effect of structural empowerment on the euphoria of patients with a coefficient of 0.38, and the positive and significant effect of job satisfaction on the satisfaction of patients with a coefficient of 0.46 was confirmed. . Also, the indirect effect of transformational leadership on job satisfaction for specialists and staff development through structural capability and the indirect effect of structural capability on patient satisfaction through job satisfaction were acknowledged.

    CONCLUSION

    Applying the transformational leadership style, by Iran's health insurance directors, in the first phase, will lead to the improvement of organizational empowerment, and finally, job satisfaction in patients and other recipients of services from the organizations. In order to improve the level of service quality and satisfy customers and receive services, the mentioned organizations can be in the style of creative transformation, structural and occupational empowerment of the people present.

    Keywords: Job Satisfaction, leadership, Patient Satisfaction, Structural Empowerment, ransformational
  • Yaqub Ahmadlou, Alireza Pourebrahimi *, Jafar Tanha, Ali Rajabzadeh Pages 63-78
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    It is very difficult and maybe impossible to identify suspicious damage claims in agricultural insurance using traditional methods and using the opinions of experts among a multitude of claims. In the current research, a model for discovering suspicious damage claims in agricultural insurance using data mining techniques has been presented to help the agricultural insurance fund in identifying such claims.

    METHODS

    The research method in the present research is applied in terms of intention and descriptive-post-event in terms of quiddity. One of the applications of data mining is anomaly detection. In the present study, a technique for detecting anomalies in the data using ensemble machine learning models is carride out. To enforcement this method, real data on compensation paid for wheat insurance (irrigated and rainfed) for one year in Khuzestan province was used. Because of differences in the process of determining damages of irrigated and rainfed wheat insurance policies, their anomalies were analyzed separately and a number of suspicious claims were acquired for each.

    CONCLUSION

    Based on the obtianed results, the presented model can be used to detecte suspicious claims in wet and dry wheat insurance policies. Since most of the unusual cases are caused by not providing sufficient documentation, it can be due to the presentation of forging insurance policies or the existence of collusion between the insured, the agent or the assessor. Therefore, more care should be taken in the payment process. The present study was conducted on the product and can be used for other crops as well.

    Keywords: Data mining, Unsupervised Machine Learning, Anomaly Detection, Ensemble learning, Agricultural insurance